שלום וברכה, ברוכים הבאים לספרייה,
בשורות הבאות ננסה לסייע בעצות בשימוש מיטבי בספרייה,
ראשית, יש שתי דרכים מרכזיות לשימוש. החיפוש ועמודי הנושאים.
לעתים הדרך של עמודי הנושאים תהיה טובה עבורך יותר.
למשל, אם אתה לומד פרק מסוים בגמ' וברצונך להכיר את המאמרים שנכתבו עליו ולהוריד חלק מהם למחשבך, הליכה לעמוד הפרק תהיה הדרך הטובה ביותר.
כך גם אם אתה חפץ למשל לראות אילו מאמרים נכתבו במחשבה על הרמב"ם, על הרב קוק, על ברסלב, על סוגיית ההשגחה – הדרך הטובה ביותר היא עמודי הנושאים.
עץ הניווט בצד הוא הדרך הקלה ביותר לדעת אילו עמודי נושאים קיימים. יש מאות עמודים, בפירוט רחב מאוד, והם יכולים לסייע רבות.
לצד עמודי הנושאים ניתן גם לחפש. החיפוש טוב במיוחד בשביל דברים כמו: כתב עת מסוים, מחבר מסוים וכדומה.
תחום נוסף שהחיפוש יכול להיות טוב בשבילו הוא כאשר אתם מחפשים מאמרים על נושא מוגדר עם שם ברור. לכל מאמר יש מספר תגיות ודרכן תוכלו למצוא את המאמרים.
גולת הכותרת אולי של החיפוש והיתרון המרכזי שלו על עמודי הנושאים הוא היכולת לחפש לפי דפי גמרא. כאן יש תועלת גדולה ללומדים היכולים להגיע בקלות למאמרי הגמ' העוסקים בדף מסוים. אך לצערנו החיפוש מעט מסורבל. נדגים את החיפוש: כתובות_דף_יב.
הקו התחתון (shift+–) יכול לסייע ברוב החיפושים להשגת תוצאות ממוקדות.
לצד היתרונות שבתגיות וביכולת החיפוש לפי דפי גמ', יש בחיפוש שלנו מספר חסרונות ולכן אנו ממליצים לצדו על אפשרות חיפוש נוספת – חיפוש גוגל בספריית אסיף, חיפוש של גוגל בתכני הספרייה על היתרונות הגדולים של חיפוש גוגל (ובהם הפנייה גם למאות דפי הנושאים). בכל מקרה, אם החיפוש שלנו לא מפנה לתוצאות, אל תתייאשו ונסו גם את חיפוש גוגל.